In perioada 23.04-6.05 sunt in vacanta! Orice comenzi primite vor fi onorate dupa aceasta data. Multumesc de intelegere. Paste fericit!

Carte de suflet- Copiii padurii de Elsa Beskow

Carte de suflet- Copiii padurii de Elsa Beskow
Imi este foarte greu sa fac un top al cartilor preferate, dar Copiii padurii de Elsa Beskow este cu siguranta in primele 3. Pentru mine este o carte de suflet, pentru ca a fost foarte iubita de copii, citita si rascitita de nenumarate ori. De fiecare data cand o citeam mai descopeream ceva ce ne placea. 
Imi place enorm aceasta carte deoarece transmite foarte multa emotie si imi aduce aminte de copilaria simpla care exista acum zeci de ani, de bucuriile simple ale copiilor, de joaca lor, de conectarea cu natura, de fiintele supranaturale la care visam. Regasesti in aceasta carte bucuria jocului simplu in natura, durerea cand te lovesti sau te ciupeste o insecta, emotia de a merge la scoala, frica de un trol sau de necunoscut, curajul de a infrunta un inamic care poate fi o furnica, dezamagirea ca este vreme urata si nu poti iesi afara iarna, bucuria ca a sosit primavara si toata natura renaste, dorinta de a tejuca cu zanele, curiozitatea de a invata lucruri noi, bucuria de a fi util si a ajuta la pregatirile pentru iarna, bucuria de a-ti face prieteni cu care sa te joci.
Ilustratiile sunt foarte frumoase si sunt atat alb-negru, cat si color, imbogatind textul de pe fiecare pagina.
Mi-a placut mult si descrierea personajele, conturate atat de frumos: tatal este puternic si voinic, mama este blanda si buna, copiii sunt micuti si hazlii, liliacum nu este prea frumos la infatisare dar este prietenos, zanele sunt usoare si gingase, bufnita e tare inteleapta.
Povestea ne poarta prin toate anotimpurile, copiii avand activitati diferite in functie de vremea de afara. Tot ceea ce fac este atat de firesc. Vara este vremea de joaca, se tavalesc prin muschiul moale si se zbenguie prin balti. Toamna ajuta la pregatirile pentru iarna, culeg ciuperci si fructe de adure si aduna bumbac de camp.Iarna inchid bine usile casutei ca sa nu intre frigul, se cuibaresc sub paturile groase si asculta povesti la gura sobei, se tavalesc imbujorati in zapada sau inhama la sanie cel mai sprinten iepuras. Primavarase balacesc prin paraie, construiesc baraje, alearga si nu racesc , plus ca nimeni nu ii cearta. Primavara este surprinsa in  toata splendoarea, in fiecare cuib sau vizuina apare un pui, copiii spiridusi au si ei un fratior rozaliu si jucaus, auzi izvoarele dezghetate, pasarile ciripesc.
Va recomand cu drag aceasta carte si aper sa aduca bucurie si emotie si in casele voastre.

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!