Signatura Am o mica problema, a spus ursul

44,00 Lei 36,00 Lei
O carte cu un mesaj foarte actual. Suntem prea grabiti sa rezolvam probleme, sa gasim solutii cat mai rapide incat nu ii ascultam cu atentie pe cei din jurul nostru. In loc sa manifestam empatie pentru cei din jur si sa le fim aproape ascultandu-i, ne este mai simplu sa le oferim ceva. Aceasta este situatia ursului care le spune celor din jur ca are o problema si fiecare se grabeste sa ii ofere cate ceva.

Tip: povesti ilustrate

Varsta: 3 ani

Momentan indisponibil
Cod Produs: 9786069071076 Ai nevoie de ajutor?
Adauga la Favorite Cere informatii
  • Descriere
  • Review-uri (0)

Ne ostenim zilnic, în diverse situații de comunicare, să ne facem auzit mesajul. Dar suntem cu adevărat dispuși să ne și ascultăm aproapele? Cartea „Am o mică PROBLEMĂ, a spus ursul”, scrisă de Heinz Janisch și ilustrată de Silke Leffler, ne ajută să ne lămurim asupra răspunsului.

Povestirea detaliază parcursul unui urs aflat în căutarea unei soluții. Confruntându-se cu o problemă aparent nesemnificativă, acesta caută răspunsuri în diverse părți. De aceea, inventatorul îi oferă două aripi, croitorul îi dăruiește o eșarfă șic, vânzătorul ambulant îi agață la gât un lanț cu talisman norocos, iar femeia care stătea în fața magazinului îi aduce un borcan cu miere aerată. Dar care era cu adevărat problema ursului și ce căuta el, de fapt?

Ei bine, până să descoperim finalul fericit care întrezărește soluționarea frământării, relevantă este succesiunea celor opt întâlniri ale ursului cu personajele care doresc să-l ajute, descoperind cititorului un hiat între așteptare și realitate. Dialogurile inițiate de urs se derulează șablonard, simulând comunicarea. Prins într-un joc narativ care mimează absurdul, acesta primește soluții înainte de a-și fi exprimat oful, problema lui picând în derizoriu.

Astfel, din neputința de a se racorda măcar superficial la ființa ursului, personajele generează răspunsuri nefondate. Mai mult decât atât, acestea disimulează personalitatea emițătorilor, trădând și lipsa lor de empatie. Din acest punct de vedere, căutarea ursului se transformă în încercarea acestuia de a-și însuși falsele soluții primite. Însă problema lui era tot acolo, mascată de proiecțiile celor din jur, iar el devenise ceea ce-i spuseseră ceilalți că trebuie să devină.

Bagatelizată de-acum, problema ursului era, de fapt, frica de întuneric. Iar întâlnirea acestuia cu musca ne dezvăluie și soluționează totodată acest aspect. În primul rând, pentru că ursul este ascultat. Simpla prezența a muștei și răbdarea de a-l fi lăsat să se confeseze diminuează încordarea lăuntrică a acestuia, făcându-l să se simtă mai bine. În plus, musca se manifestă și ca prezență activă, dorind să-i fie alături și în continuare. Aceasta și-a găsit loc pe umărul ursului, pentru a porni la drum împreună.

Oglindă narativă a lumii în care trăim, dar și a noastră ca emițători și receptori de mesaje, cartea „Am o mică PROBLEMĂ, a spus ursul”, scrisă de Heinz Janisch și ilustrată de Silke Leffler, ne provoacă la o scrutare a propriei ființe: suntem dispuși să ascultăm mai mult decât să vorbim?

Ilustrator: Silke Leffler

Autor: Silke Leffler

Limba: romana

Nr. pagini: 32

Scrie un review


Suport clienti

contact@cartigeniale.ro
close

Comparare

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

close

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!