In perioada 23.04-6.05 sunt in vacanta! Orice comenzi primite vor fi onorate dupa aceasta data. Multumesc de intelegere. Paste fericit!

Cele mai frumoase carti despre somn

Cele mai frumoase carti despre somn
Daca si voi aveti un copil care la un moment dat nu vroia sa doarma, stiti ce inseamna sa cauti argumente pro-somn. Le explici ce este somnul, de ce este importanta odihna, stabilesti o rutina inainte de culcare, dar fara folos. Sunt mult prea entuziasmati de joaca, de descoperirile zilei respective, intreaga lor fiinta este concentrata pe explorare si somnul... pur si simplu ii incurca. Am sa va prezint in continuare cartile noastre preferate despre somn, care au jucat un rol important la momentul critic.
Ziua in care a fugit somnul este de departe cartea mea preferata din acest domeniu. Eroii principali sunt doi copii veseli care isi pun de ziua lor dorinta sa nu mai doarma niciodata din dorinta de a se juca mai mult. Astfel somnul ii paraseste iar copiii cad in bratele Oboselii care ii chinuie pana cand bunica Maia gaseste o solutie pentru a-l indupleca pe Somn sa se intoarca la copii. Personajele acestei carti sunt superb descrise, Victoria Patrascu fiind un adevarat artist: Somnul este mare, rotund si gras, moale ca aluatul de cozonac, iar in loc de par are niste plete din flori de mac, tei si verbina, hainele sunt facute din plapumi si paturi, iar in loc de pantofi are doua perne, cara dupa el un sirag de carti de povesti si un picotifon, un aparat plin cu cantece de leagan. Mama lui este Odihna, o doamna respectabila cu coc si ochelari care in loc de trup are o canapea pe rotile.Oboseala, care de obicei chinuie adultii i-a cuprins in bratele ei, adaugand saculeti invizibili cu nisip pe bratele si picioarele copiilor si topaind pe spinarea lor. Dupa mai multe zile de joaca neintrerupta copii resimt ce inseamna lipsa somnului si cat de chinuitoare este oboseala si isi doresc sa li se intoarca somnul. Bunica Maia fierbe o licoare cu flori de verbina, mac, flori de tei si levantica si face o incantatie pentru a-l convinde pe Somn sa se intoarca. Somnul aude cantecul de la locul lui dintre Luna si Carul Mare si vine sa ii cuprinda in bratele lui pe copii. O poveste superb construita care le explica copiilor importanta somnului si rolul lui in viata lor. Copiii vor ajunge la concluzia ca se joaca cu mai mare bucurie atunci cand sunt odihniti. Ziua în care a fugit Somnul (cartigeniale.ro)
Curand vei dormi si tu este o carte superba despre anotimpuri, un cantec de noapte buna care va induce o stare de liniste si relaxare inainte de somn, o carte cu ilustratii fabuloase. Cartea este onceputa ca un cantec de noapta buna si o puteti citi inainte de somn deoarece este foarte relaxanta, plina de cuvinte care induc somnul. Fiecare anotimp este descris cu ajutorul metaforelor si al comparatiilor. Primavara este o zana imbracata in puf de gasca si matisori moi care doarme intr-un boboc de floare, vara viseaza insecte , saruturi calde si stanci, toamna doarme intr-un mar crud inca, parul ei e un apus de soare si viseaza ca scutura lacrimi din copacii uzi, iarna viseaza nasuri rosii, strazi luminate de felinare , ceai cu scortisoara si urme adanci in zapad, flori de gheata pe geam si colinde. Versurile de la finalul fiecarui anotimp se repeta: Dupa toamna vine iarna,/Altfel nu se poate, nu/ Cand e toamna, iarna doarme / Curand ve dormi si tu. Curând vei dormi și tu (cartigeniale.ro)
Sa dormi ca un tigru este o carte premiata cu Caldecott Honor, superb ilustrata, despre o printesa careia pur si simplu nu ii este somn. Parintii o inteleg si spun ca nu este nici o problema daca nu doarmne si incep usor, usor ritualul dinaintea culcartii. Astfel, ea se spala pe dinti, se catara in pat sub asternutul proaspat si racoros, parintii ii povestesc despre diverse fiinte care deja dorm: cainele, pisica, liliecii care dorm ziua in loc de noapte, balenele, melcisorii, ursii si tigrul din jungla. Fetita ajunge singura la concluzia ca somnul te face puternic. Parintii parasesc camera asigurand-o intelegatori ca stiu ca nu ii este somn si ca poate sta treaza toata noaptea. Feitei ii este cald si bine si se gandeste la toate fiintele care dorm la aceasta ora si incet, incet adoarme. Să dormi ca un tigru (cartigeniale.ro)
Somn usor Myiuki este o alta poveste foarte frumos ilustrata care incepe cu ploaia care cade peste dealurile argintii, iar ziua ofera cel din urma zambet inainte de a-i lasa locul noptii. Myiuki inca se mai joaca si nu vrea sa se culce, mai are atat de multe lucruri de facut, nu este obosita. Dupa ce pregateste impreuna cu bunicul un baldachin penru regina libelulelor, uda legumele, aduna familia de melci langa un pietroi, ii da o patura pisicii, ii multumeste soarelui pentru aceasta zi , se spala inainte de culcare. Miyuki adoarme linistita in timp ce bunicul ii citeste o poveste de noapte buna. Somn usor, Miyuki (cartigeniale.ro)
Nu vreau la culcare este o carte publicata prima oara in anul 1987 si este povestea lui Lasse care nu vrea sa se culce. Si el are o multime de lucruri de facut care sunt mult mai inetersante decat somnul. Cand mama se satura de atatia "Intai sa..." si il baga in pat Lasse tipa astfel incat il aud toti vecinii. Vecina de sus care il aude si ea pe Lasse ii imprumuta acestuia niste ochelari speciali cu ajutorul carora Lasse poate sa vada pe distante foarte mari. Astfel, el vede diverse animale inainte de culcare: un ursulet nazdravan care se culca linistit dupa ce a petrecut ziua cu un alt ursulet jucandu-se la rau, o familie de iepurasi care au fost lasati singuri acasa de mama lor si se bat cu pernele, apoi se spala pe dinti si se culca. Lasse mai vede un pui de pasare care nu reuseste sa adoarma gandindu-se cum se va antrena in ziua urmatoare pentru a invata sa zboare. Mai vede trei pui de veverita care fac un concurs inainte de culcare si un pui de sobolan cercat de mama lui deoarece a intarziat acasa. Lasse intelege ca toti copiii trebuie sa doarma la aceasta ora si merge acasa surprinzand-o placut pe mama lui care il gaseste in camera. Nu vreau la culcare (cartigeniale.ro)
 

Compara produse

Trebuie sa mai adaugi cel putin un produs pentru a compara produse.

A fost adaugat la favorite!

A fost sters din favorite!